Részletek
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Beszámoló a presbiteri csendesnapról

A megújult presbitérium tagjai kísérőikkel együtt 27-en látogattak el Albertibe. A tartalmas program három előadásból állt, amelyet élénk beszélgetés kísért. A szabadidőben egymás jobb megismerésére is lehetőség nyílt. A csendesnap az Alberti Evangélikus Egyházközség megalakulásának 300. évfordulójára írt darab megtekintésével zárult.

„ Hogyan tegyünk be egy zsiráfot a hűtőbe? ”

Avagy presbiteri csendes nap Albertiben

 

Április végén, egy szokatlan kánikulai napon vágott neki úti céljának a cinkotai gyülekezet frissen megválasztott presbitériuma, hogy egy csendes nap keretében gondolja át az elkövetkező hat év gyülekezeti teendőit. 

 

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem?

Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta.

 

A kezdő áhítatot a 121. zsoltár alapján dr. Agod Anett hatodéves teológus tartotta. Az általa vezetett beszélgetés az egyházban vállalt közösségi szolgálat témáját járta körül. Előadásával Anett egyik vizsgakötelezettségének is eleget tett.

 

 Az egyházi esztendőről és a keresztény szimbólumokról Wulfné dr. Kinczler Zsuzsanna nem csupán beszélt, hanem néhány, az ünnepkörökhöz kapcsolódó éneket meg is szólaltatott a presbitériummal.

 

A „csapatépítő tréning” utolsó előadója Vető István lelkész volt, aki a címben szereplő kérdéssel tesztelte problémamegoldó készségünket.  Bár a válaszadásnál többünknek akadtak nehézségei, az általa vezetett beszélgetés arra világított rá, hogy az első pillanatban bonyolultnak látszó feladatok közös akarattal, együtt gondolkodással könnyebben megoldhatók. 

 

Bár testben és szellemben elfáradva, de lélekben megerősödve és a jó együttműködésben bízva hagytuk magunk mögött az Alberti Evangélikus Szeretetotthont. Ezúton is köszönjük az otthon vezetőjének és munkatársainak, hogy szeretettel fogadtak minket.  

 

Szász József                                                                   Szászné Gödör Katalin
másodfelügyelő                                                                            jegyző

 

 
Fájlok
Vető István előadása   2.4 MB  
Ez a fájl a "Sikerek és kudarcok..." c. előadás vázlatát képező PowerPoint bemutatót tartalmazza.
Agod Anett előadása   1.7 MB  
Ez a fájl tartalmazza a "Honnan jön segítségem?" c. előadás vázlatát
Teszt a zsiráfról...   108.6 kB  
Gondolatébresztő ppt Vető István előadása elé
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031