Részletek
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Erőgyűjtés az útra

Kilátás a Fellegvárból
 
Kilátás a Fellegvárból

A Cinkotai Evangélikus Egyházközség minden évben kirándulást szervez hittanosainak. Ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert a főváros 16. kerületének 12 általános iskolájában, 2 gimnáziumában, valamint 3 óvoda 7 telephelyén folyik hitoktatás hetente több mint 70 órában – közel 200 gyermeknek. A kis létszámú csoportok tagja nem ismerik egymást, nem élhetik át az evangélikus gyülekezet közösségét. Egy kirándulás viszont remek lehetőséget ad arra, hogy együtt éljünk át felejthetetlen élményeket, barátságokat kössünk, és a szülők, nagyszülők is megismerjék egymást.

Tanévnyitó hittanos kirándulás Visegrádra

 Idén azért esett a választás Visegrádra, mert az elmúlt tanévben Luther Márton élete és munkássága állt a gyermek-foglalkozások középpontjában, és most szerettük volna kicsit megtapasztalni, mit is jelentett a reneszánsz korban élni, öltözködni, lakomázni, gondolkodni.

 

 

Egyházunk Gyülekezeti és Missziói Osztályának pályázati támogatásával utaztunk. A visegrádi Fellegvár meghirdetett családi napjára érkeztünk. Valóban tudatosulhatott bennünk, hogy családonként összekapcsolódva egy igazi nagy családot alkottunk. A nevezetességek megtekintése után ragyogó napsütésben gyülekeztünk az első visegrádi vár és főesperesi templom romjai között szabadtéri istentiszteletre. A természetben talált tárgyak képezték a templom berendezését. Közös énekléssel készültünk a lelki útravaló meghallgatására.

 

Illés próféta példájára figyeltünk. Ő volt az, akit az Isten nagyon nehéz küldetéssel bízott meg, és nem is hagyott segítség nélkül. Hollók táplálták, és a mellette folydogáló patakból ihatott. Isten szerető gondviselésének erejével indulhatott a rá váró nehéz útra. Mi is ebből az isteni gondoskodásból táplálkozhatunk. A tőle kapott erővel lépünk mi is az új tanévbe. Az istentisztelet liturgiájában részt vett Németh Dominik, aki már évek óta lelkesen készül a Teológiára, és aktívan bekapcsolódott gyülekezetünk életébe.

 

Az elcsendesedés után következett a program zajosabb része. Sokan éltek a lehetőséggel, hogy kipróbálják merészségüket a bobpályán. Jó volt látni, hogy kis gyermekeket nagyobbak vették a pártfogásukba és testvéri szeretettel vették ölükbe őket, hogy ők is részesei lehessenek a nagy kalandnak.


A csodás időjárást kihasználva birtokba vettük a közeli mezőt, amely kiváló helyszíne lett az önfeledt szórakozásnak. Az ősi magyar játék, a méta szabályait Szászné Gödör Kata (tanár, hitoktató és gyülekezeti jegyző) vezetésével hamar elsajátították a gyerekek és a felnőttek, majd izgalmas mérkőzés vette kezdetét. Az egyedülálló közösségi élményt megkoronázta, hogy a győztes csapatot nemcsak a szurkolók ünnepelték, hanem az alul maradt versenyzők is.

 

 

Nevek említése nélkül hálás vagyok mindenkinek, aki segített a szervezésben, a programok lebonyolításában, a gyermekek kísérésében.

 

Abban bízva indultunk haza, hogy a megtapasztalt testvéri együttlét a tanév folyamán is erősíteni fogja a köztünk kialakult kapcsolatot, és így tudunk közösen épülni Isten igéje által igazi lelki házzá.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031